Over de roman Betamax (reeds meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht in Japan).

dinsdag

In september in de boekhandel

Betamax vertelt het spannende verhaal van vijf jonge mensen die zonder het te weten met elkaar verbonden zijn door een geheimzinnige gebeurtenis uit het verleden. Allemaal kennen ze een rusteloos leven. Ze laten zich leiden door hedonisme en het ritme van de stad. In een land dat van slag is proberen ze te ontdekken hoe ze zich verhouden tot de donkere kanten van hun bestaan.

Een onverwachtse televisie-uitzending brengt grote veranderingen. Zonder dat ze het weten zijn de vijf gevolgd door een televisiejournaliste die vastbesloten is de waarheid aan het licht te brengen en commercieel uit te buiten. Alle vijf worden ze gedwongen hun verleden onder ogen te zien – wat extreme consequenties heeft, niet alleen voor hen.

Een Betamax-tape, een Japanse filmregisseur, een vreemd hotel in Zuid-Frankrijk en een subtropisch zwemparadijs zijn de ingrediƫnten van deze psychologische roman met thrillerelementen die in een gewogen stijl het grimmige met het gevoelige samenvlecht en humor en onvervalste horror naast elkaar zet.

Niels Carels (1977) debuteerde met de roman Neon. Hij studeerde Filmstudies aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde verhalen, gedichten, artikelen, recensies, essays en columns in uiteenlopende media.

Klik hier voor de weblog van Niels Carels en Vincent Schmitz.